T.C. Kimlik Son Hanesi 6 ve 8 ile Bitenler Ödemelerini Banklarından Alabilirler..

T.C. Kimlik Son Hanesi 6 ve 8 ile Bitenler Ödemelerini Banklarından Alabilirler..

Devlet tarafından gerçekleştirilen birçok destek ödemesi, vatandaşların T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre sıralanarak hesaplara yatırılıyor. Özellikle T.C. kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 ile biten vatandaşlar için kritik ödeme tarihleri açıklandı. Bu vatandaşlar, 16 Ağustos 2024 itibarıyla hesaplarına yatırılacak olan destek ödemelerini bekleyebilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz hafta zamlı yaşlı ve engelli aylıkları ile aile destek paketi ödemelerini vatandaşların hesaplarına yatırdı. Bunun yanı sıra, önümüzdeki hafta içerisinde 9.077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemelerinin ve 20 Ağustos dolaylarında ise ortalama 6.360 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu desteklerin ardından, farklı bakanlıklar tarafından sağlanan ödemeler de dikkat çekiyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesinin bu hafta itibarıyla çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Özellikle çiğ süt desteği, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ülke genelindeki çiftçilere verilecek.

Tarımsal Destek Ödemelerinin Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesinin beş farklı alt başlık altında gerçekleştirildiğini duyurdu. Toplamda 1 milyar 195 milyon 380 bin TL tutarındaki destek ödemelerinin dağılımı şu şekildedir:

  • Çiğ Süt Desteği: 1 milyar 94 milyon 273 bin 36 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 70 milyon 511 bin 882 TL
  • Mazot ve Gübre Desteği: 25 milyon 986 bin 151 TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: 3 milyon 367 bin 891 TL
  • Hayvan Gen Kaynakları Desteği: 1 milyon 241 bin 40 TL

Bu destekler, çiftçilerin üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları maddi kaynakları sağlamayı ve tarımsal üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ödeme Tarihleri Resmen Açıklandı

Çiğ süt desteği ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Buna göre:

  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olanlar: Ödemelerini bu hafta cuma günü saat 18.00’den sonra alacaklar.
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olanlar: 16 Ağustos 2024 saat 18.00’den sonra ödemeleri hesaplarına yatırılacak.

Aynı zamanda, vergi kimlik numarasının son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar için de ödemeler bugün itibarıyla yapılacak. Kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 olanların ödemeleri ise 16 Ağustos itibarıyla hesaplara geçecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “T.C. kimlik numarasının son hanesi 6-8 olan vatandaşlar için ödemeler, 16 Ağustos 2024 tarihinde saat 18.00’den sonra hesaplara yatırılacak” ifadesine yer verildi.

Bu destek ödemeleri, vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve sosyal refahlarını artırmayı hedefliyor. Ödeme tarihlerini kaçırmamak adına T.C. kimlik numaranızın son hanesine dikkat etmeyi unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.